Falošný tatársky biftek
Potrebujeme:
1kg čerstvých žampiónov alebo iných kvalitných čerstvých húb (tuhé aby sa nerozvarili),
slnečnicový olej, 3 veľké cibule, 3-5 str.cesnaku, ml. korenie, 4PL kečupu, vegeta,
soľ, ml.paprika.
Postup:
Žampióny očistíme od nečistôt, neumývame, otierame len papierovým obrúskom, nakrájame
na menšie kúsky alebo nadrobno. Na panvicu dáme olej, pridáme nadrobno nakrájanú
cibuľu alebo šalotku a necháme podusiť do sklovita. pridáme nakrájané žampióny
a podusíme tak aby sa nerozvarili. Aj po udusení musia byť trocha tuhé. Pridáme
korenie, papriku, vegetu, kečup a dochutíme soľou. Všetko dobre premiešame (celá
masa nesmie obsahovať vodu). Biftek ozdobujeme kolieskami natvrdo uvarených vajec,
rajčinou a petržl. vňaťou. Podávame s čerstvými hriankami ktoré potrieme cesnakom.