Hliva na víne

Potrebujeme:
600g hlivy ustricovej, 1 cibuľa, ml.korenie, 1/2 menšieho celeru, 1 mrkvu, 1 petržlen, 1PL hl.múky, 1 feferónku, 2 dl bieleho vína, tuk, trocha cukru, 1 dl šľahačky, soľ.

Postup:
Očistenú hlivu pokrájame na rezance a asi 10min. ju necháme prejsť varom. Scedíme ju a opražíme na rozohriarom tuku. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, zeleninu, osolíme, okoreníme, podlejeme vývarom z hlivy a udusíme do mäkka. Ak sú všetky suroviny mäkké, poprášime ich múkou, necháme prejsť varom, pridáme nadrobno nakrájanú feferónku, víno, cukor a necháme ďalej dusiť. Na záver zjemníme šľahačkou. Omáčka by mala byť hustejšia. Podávame s knedľou alebo cestovinou.