Hliva na víne
Potrebujeme:
600g hlivy ustricovej, 1 cibuľa, ml.korenie, 1/2 menšieho celeru, 1 mrkvu, 1 petržlen,
1PL hl.múky, 1 feferónku, 2 dl bieleho vína, tuk, trocha cukru, 1 dl šľahačky,
soľ.
Postup:
Očistenú hlivu pokrájame na rezance a asi 10min. ju necháme prejsť varom. Scedíme
ju a opražíme na rozohriarom tuku. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, zeleninu,
osolíme, okoreníme, podlejeme vývarom z hlivy a udusíme do mäkka. Ak sú všetky
suroviny mäkké, poprášime ich múkou, necháme prejsť varom, pridáme nadrobno nakrájanú
feferónku, víno, cukor a necháme ďalej dusiť. Na záver zjemníme šľahačkou. Omáčka
by mala byť hustejšia. Podávame s knedľou alebo cestovinou.