Potrebujeme:
1kg očistenej hlivy ustricovej
1 kg šampiňónov
3 cibule
olej
4 zemiaky
mleté čierne korenie
mletú papriku
chilli papriku
majoránku
vegetu
2 str. cesnaku
zápražku
postup:
do nádoby dáme olej a nadrobno nakrájanú cibuľu ktorú opražíme, dusíme a podlievame
až dozlatista, potom odstavíme. Umytú, očistenú hlivu nakrájame na asi 2cm kúsky,
spodnú časť na tenké plátky a podusíme spolu s cibuľou aspoň 30 minút. Stále
podlievame vodou. Potom pridáme nakrájané šampiňóny a dochutíme korením. Varíme
v troške vody a stále miešame. Varíme asi 2 hodiny. Pred dokončením pridáme
vodu, pokrájané zemiaky, prelisovaný cesnak a paprikovú zápražku. Povaríme 15
minút a dochutíme.