Hlivovo – šampiňónový perkelt pre labužníkov

Potrebujeme:
1kg očistenej hlivy ustricovej
1 kg šampiňónov
3 cibule
olej
4 zemiaky
mleté čierne korenie
mletú papriku
chilli papriku
majoránku
vegetu
2 str. cesnaku
zápražku

postup:
do nádoby dáme olej a nadrobno nakrájanú cibuľu ktorú opražíme, dusíme a podlievame až dozlatista, potom odstavíme. Umytú, očistenú hlivu nakrájame na asi 2cm kúsky, spodnú časť na tenké plátky a podusíme spolu s cibuľou aspoň 30 minút. Stále podlievame vodou. Potom pridáme nakrájané šampiňóny a dochutíme korením. Varíme v troške vody a stále miešame. Varíme asi 2 hodiny. Pred dokončením pridáme vodu, pokrájané zemiaky, prelisovaný cesnak a paprikovú zápražku. Povaríme 15 minút a dochutíme.