Žampióny na smotane
Potrebujeme:
200g čerstvých žampiónov, 1 šľahačkovú smotanu, 1 malú cibuľu, 2PL oleja, 2PL
výberovej múky, 1KL mletej papriky, korenie, 1 bobk. list, 3 nové korenia, 5 čiernych
korení, 1KL horčice, 1KL kečupu, vegeta, soľ, šťavu z 1 citróna.
Postup:
Očistené žampióny pokrájané na plátky dáme dusiť na opraženú cibuľu. Pridáme papriku,
koreniny, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Medzitým si pripravíme smotanu v
ktorej rozhabarkujeme múku a šťavu z citróna. Vlejeme do udusených žampiónov a
krátko povaríme. Na záver ochutíme kečupom, horčicou, soľou a vegetou. Podávame
s cestovinou a zeleninovým šalátom.