Tofu na kantonský spôsob
Potrebujeme:
300g tofu, voda, soľ, 1 väčšia cibuľa, pór, 200g čerstvej bielej kapusty, chilli
korenie, 1PL solamylu, kápia, 80g žampiónov, zázvor, grilovacie korenie, drvená
rasca.
Postup:
Tofu nakrájame nakocky, pokvapkáme sój.omáčkou, ochutíme gril.korením, rascou,
olejom, premiešame a necháme odstáť. Potom krátko opečieme a vyložíme na tanier.
Do oleja pridáme nakrájanú cibuľu, kapustu, pór a žampióny. Všetko restujeme na
oleji, pridáme soľ, zázvor, sój.omáčku a opečené tofu. Podlejeme vodou a zahustíme
solamylom. Môžeme dochutiť chilli korením. Podávame s ryžou alebo pečenými alebo
varenými zemiakmi.