Potrebujeme:
3 vajcia
300g tofu
3 PL múky
100g medu
3 PL sezamových semienok
5 PL oleja
2 cibule
1 strúčik cesnaku
3 PL cukru
2 PL masla
štipku cayenského korenia
1 PL sójovej omáčky
3 PL rajčinového pretlaku
7 PL bieleho vína
soľ
mleté korenie
Postup:
Tofu nakrájame na kocky 2x2 cm. Postupne ich obalíme v múke, rozšľahanom vajci,
mede a sezame. Na oleji ich opečieme dozlatista. Hotové môžeme ozdobiť lahôdkovou
cibuľkou.
Omáčka: posekaný cesnak a cibuľu opražíme na masle s cukrom (5 min.), okoreníme
cayenským korením a sójovou omáčkou. Poprášime zvyšnou múkou, zamiešame, trocha
opražíme, pridáme pretlak a vmiešame biele víno. Rozmiešame a necháme krátko
prejsť varom, potom osolíme a okoreníme. Podávame s vyprážaným tofu.