Karfiol na spôsob rizota

Potrebujeme:
1 karfiol, 3 vajcia natvrdo, 4PL steril. hrášku, 150g masla, hl. múka, vývar z bujón.kocky, hrnček mlieka, soľ, mušk. orech, 1 žĺtok, 50g nastrúhaného syra, strúhanka.

Postup:
Karfiol uvaríme v osolenej vode domäkka, rozdelíme na ružičky a posekáme. Pridáme nadrobno nakrájané vajcia, hrášok, a všetko premiešame. Zmes po častiach natlačíme do veľkej naberačky a opatrne vyklopíme na vymastený plech. Medzitým si pripravíme z masla a múky svetlú zápražku, podlejeme vývarom z kocky a mliekom, okoreníme mušk. orieškom, osolíme a za stáleho miešania dohusta uvaríme. Nakoniec omáčku zjemníme žĺtkom. Hotovou omáčkou polejeme kopčeky karfiolu, posypeme syrom a strúhankou a v horúcej rúre zapečieme doružova. Podávame so zel. šalátom.