Karfiolový nákyp

Potrebujeme:
600g karfiolu
100g údenej slaniny bez kože
3 žemle
soľ, mleté korenie
mletú papriku
muškátový oriešok
20g masla
20g strúhanky
150ml mlieka
2 vajcia
60g strúhaného syra
petržl.vňať

Postup:
Karfiol uvaríme do polomäkka, slaninu nakrájame nadrobno a rozškvaríme. Do misy dáme na malé kocky pokrájané žemle, zalejeme rozškvarenou slaninou a pomiešame. Odkvapkaný karfiol rozdelíme na ružičky, pridáme k žemliam, osolíme, okoreníme, pridáme mletú papriku, trocha muškátového orieška a všetko zľahka premiešame. Pripravenú zmes vložíme do maslom vymastenej a strúhankou vysypanej misy z jenského skla, zalejeme mliekom rozšľahaným s vajciami, posypeme syrom a v rúre zapekáme asi 15 minút. Keď je nákyp hotový, posypeme petržl.vňaťou.