Patizónové placky 1

Potrebujeme:
2 stredne veľké patizóny, 2 vajcia, 1PL hrubej múky, soľ, majoránka, cesnak.

Postup:
Očistené patizóny najemno nastrúhame. Pridáme vajcia, múku, soľ, majoránku, rozotretý cesnak a dobre premiešame. Na panvici s rozohriatym olejom pražíme stredne veľké placky, ktoré podávame so zeleninovým šalátom alebo so zemiakovou kašou ako prílohu.

Patizónové placky 2

Potrebujeme:
400g patizónov, 2 vajcia, 2 str.cesnaku, 1 cibuľu, rascu, majorán, hladkú múku, hrubú múku, tuk na vyprážanie, soľ.

Postup:
Očistený patizón (bez jadierok), postrúhame. Pridáme hladkú a hrubú múku tak, aby vzniklo cestíčko ako na zemiakové placky. Pridáme vajcia, rozotretý cesnak, nadrobno nasekanú cibuľu, drvenú rascu. Majorán a soľ. Na panvici z oboch strán pečieme chrumkavé placky.