Patizónové placky 1
Potrebujeme:
2 stredne veľké patizóny, 2 vajcia, 1PL hrubej múky, soľ, majoránka, cesnak.
Postup:
Očistené patizóny najemno nastrúhame. Pridáme vajcia, múku, soľ, majoránku, rozotretý
cesnak a dobre premiešame. Na panvici s rozohriatym olejom pražíme stredne veľké
placky, ktoré podávame so zeleninovým šalátom alebo so zemiakovou kašou ako prílohu.
Patizónové placky 2
Potrebujeme:
400g patizónov, 2 vajcia, 2 str.cesnaku, 1 cibuľu, rascu, majorán, hladkú múku,
hrubú múku, tuk na vyprážanie, soľ.
Postup:
Očistený patizón (bez jadierok), postrúhame. Pridáme hladkú a hrubú múku tak,
aby vzniklo cestíčko ako na zemiakové placky. Pridáme vajcia, rozotretý cesnak,
nadrobno nasekanú cibuľu, drvenú rascu. Majorán a soľ. Na panvici z oboch strán
pečieme chrumkavé placky.