Zapekaná zelenina
Potrebujeme:
250g žemlí, 600g karfiolu, 200g mrkvy alebo inej zeleniny, 4 celé vajcia, 50g
údenej slaniny, 1 cibuľa, 200g klobásy (špekáčiky alebo mäkká saláma), ml.korenie,
vegetu, petržl.vňať, zeler.vňať, soľ, tuk, strúhanku.
Postup:
Vo vode namočené žemle dobre vytlačíme, zmiešame s uvarenou, na kocky pokrájanou
zeleninou. Pokrájanú slaninu opečieme, pridáme na kocky nakrájanú klobásu, posekanú
cibuľu a všetko popražíme. Pridáme posekané vňate, osolíme, dochutíme a vmiešame
celé vajcia. Hotovú masu dáme na vymastenú a strúhankou vysypanú ohňovzdornú misu
alebo formu a upečieme. Podávame s rôznymi zeleninovými šalátmi.