Zapekaná zelenina s údeninou
Potrebujeme:
250g žemlí, 600g karfiolu, 200g mrkvy alebo inej zeleniny, 4 celé vajcia, 50g
údenej slaniny, 1 strednú cibuľu, 200g klobásky (špekáčiky alebo mäkká saláma),
ml.korenie, vegetu, petržl. a zelerovú vňať, soľ, tuk, strúhanku.
Postup:
Vo vode namočené žemle dobre vytlačíme a zmiešame s uvarenou a na kocky nakrájanou
zeleninou. Pokrájanú slaninu opečieme, pridáme na kocky nakrájanú klobásu, posekanú
cibuľu a všetko popražíme. Pridáme vňate, osolíme, ochutíme a vmiešame celé vajcia.
Hotovú masu dáme na vymastený a strúhankou vysypaný pekáč alebo formu a upečieme.
Podávame s rôznymi druhmi šalátov.