Zapekaný baklažán (receptom prispel Alberto Tarasco, Asti, Italy)

Potrebujeme:
baklažán
paradajkový pretlak
šunku
mozzarellu (alebo iný mäkký syr)
parmezán (alebo iný tvrdý syr)

Postup:
Baklažán nakrájame na kolieska asi 5mm široké. Osolíme a necháme odtiesť zo šťavy. Jednotlivé kolieska opražíme alebo ogrilujeme (najlepšie nasucho na panvici). Na panvici pomaly miešame paradajkový pretlak až pokiaľ nie je hustý. Osolíme.
Do ohňunzdornej misy uložíme vrstvu opečeného baklažánu, naň vrstvu šunky, potom kúsky mäkkého syra a posypeme strúhaným parmezánom. Toto opakujeme 3 - 4 krát. Vložíme do rúry a zapečieme pri asi 180°C 25 – 30 minút (priebežne vizuálne kontrolujeme).