Zapekaný karfiol 1
Potrebujeme:
2 stredne veľké karfioly, 2 sľahačky, 2 vajcia, 2KL maizeny, ml.korenie, soľ,
tuk strúhanku.
Postup:
Očistený a umytý karfiol uvaríme v slanej vode do polomäkka. Odkvapkaný ho rozoberieme
na ružice, rovnomerne poukladáme do pekáča vytretého maslom alebo masťou a vysypaného
strúhankou. Zalejeme smotanou v ktorej sme rozmiešali vajcia, korenie, soľ a maizenu.
Karfiol zapekáme v stredne teplej rúre asi 30min. Podávame s varenými zemiakmi
a zel.šalátom. Chutí aj za studena.
Zapekaný karfiol 2
Potrebujeme:
1 karfiol, 250g eidamu, 100g údeného mäsa, 2LP masla, 200ml mlieka, 3PL hl.múky,
soľ, korenie, mušk.orech.
Postup:
Karfiol asi 10 min.povaríme. Polovicu syra a mäso nakrájame na tyčinky, ostatný
syr nastrúhame. Karfiol vložíme do zapekacej misy ružičkami nadol a "prešpikujeme"
ho syrom a mäsom. Na masle opražíme múku, za stáleho miešania zalejeme mliekom
a necháme prejsť varom, hneď odstavíme a okoreníme. Omáčkou prelejeme karfiol,
posypeme syrom a dáme zapiecť.