Laznícke zemiaky
Potrebujeme:
1,5kg zemiakov
300g údenej klobásy
100g oravskej slaniny
1 cibužu
2 strúčiky cesnaku
150-200g bryndze
300ml mlieka
3 vajcia
sož, mleté čierne korenie
mas
Postup:
V upke uverené zemiaky oúpeme a pokrájame na kolieska. Slaninku pokrájame
na malé kocky a opraíme. Pridáme posekanú cibužu, orestujeme, pridáme nakrájanú
klobásu a spolu popraíme. Na vymastený pekáč poukladáme vrstvu zemiakov, osolíme,
okoreníme, na to opečenú klobásu, posypeme rozmrvenou bryndzou a naukladáme
zase vrstvu zemiakov, ktoré tie osolíme a okoreníme. Nakoniec polejeme v mlieku
rozžahanými vajcami s roztlačeným cesnakom a dáme piec do vyhriatej rúry 185oC
na 30 minút. Podávame s kyslou uhorkou.