Laznícke zemiaky

Potrebujeme:
1,5kg zemiakov
300g údenej klobásy
100g oravskej slaniny
1 cibužu
2 strúčiky cesnaku
150-200g bryndze
300ml mlieka
3 vajcia
sož, mleté čierne korenie
mas

Postup:
V šupke uverené zemiaky ošúpeme a pokrájame na kolieska. Slaninku pokrájame na malé kocky a opražíme. Pridáme posekanú cibužu, orestujeme, pridáme nakrájanú klobásu a spolu popražíme. Na vymastený pekáč poukladáme vrstvu zemiakov, osolíme, okoreníme, na to opečenú klobásu, posypeme rozmrvenou bryndzou a naukladáme zase vrstvu zemiakov, ktoré tiež osolíme a okoreníme. Nakoniec polejeme v mlieku rozšžahanými vajcami s roztlačeným cesnakom a dáme piec do vyhriatej rúry 185oC na 30 minút. Podávame s kyslou uhorkou.