Prekladané zemiaky

Potrebujeme:
1,5kg zemiakov, 200g klobásy, 1 veľká cibuľa, 100g prerastenej údenej slaniny, 4 vajcia, 1 kyslú smotanu, majoránku, ml.korenie, soľ, masť, strúhanku.

Postup:
V šupe uvarené zemiaky očistíme, pokrájame na kolieska a ukladáme na vymastený a strúhankou vysypaný pekáč alebo do ohňovzd.skla. Osolíme, okoreníme, na zemiaky navrstvíme nadrobno nakrájanú slaninu a cibuľu. Kladieme zemiaky, kolieska klobásy, zasa zemiaky, podľa chuti osolíme a okoreníme. Na záver zalejeme smotanou s rozhabarkovanými vajcami. Pekáč dáme do rúry zapiecť. Hotové sú vtedy, keď je povrch do ružova zapečený a šťava medzi zemiakmi takmer vypačená. Podávame s rôznymi sterilizovanými šalátmi alebo uhorkou.