Prekladané zemiaky
Potrebujeme:
1,5kg zemiakov, 200g klobásy, 1 veľká cibuľa, 100g prerastenej údenej slaniny,
4 vajcia, 1 kyslú smotanu, majoránku, ml.korenie, soľ, masť, strúhanku.
Postup:
V šupe uvarené zemiaky očistíme, pokrájame na kolieska a ukladáme na vymastený
a strúhankou vysypaný pekáč alebo do ohňovzd.skla. Osolíme, okoreníme, na zemiaky
navrstvíme nadrobno nakrájanú slaninu a cibuľu. Kladieme zemiaky, kolieska klobásy,
zasa zemiaky, podľa chuti osolíme a okoreníme. Na záver zalejeme smotanou s rozhabarkovanými
vajcami. Pekáč dáme do rúry zapiecť. Hotové sú vtedy, keď je povrch do ružova
zapečený a šťava medzi zemiakmi takmer vypačená. Podávame s rôznymi sterilizovanými
šalátmi alebo uhorkou.