Potrebujeme:
6 veľkých zemiakov
vajcia, múku a strúhanku na obaľovanie
Omáčka: 250g žampiónov, 1 menšiu cibuľu, 4 PL oleja, 1 šľahačkovú smotanu, soľ,
2 KL cukru, 2 PL polohrubej múky, 2 PL horčice, 200ml vody, petržl.vňať.
Postup:
Zemiaky ošúpeme a narežeme pozdĺžne na 0,5cm plátky, osolíme a obalíme ako rezne.
Nasekanú cibuľu speníme na oleji, pridáme žampióny, osolíme a dusíme domäkka.
Keď sú mäkké, zaprášime múkou a miešame. V miske rozmiešame smotanu, horčicu,
soľ a cukor a zalejeme žampióny. Pridáme 200ml vody a necháme zovrieť. Nakoniec
pridáme petržl.vňať.