Vyprážané zemiaky so žampiónovou omáčkou.

Potrebujeme:
6 veľkých zemiakov
vajcia, múku a strúhanku na obaľovanie
Omáčka: 250g žampiónov, 1 menšiu cibuľu, 4 PL oleja, 1 šľahačkovú smotanu, soľ, 2 KL cukru, 2 PL polohrubej múky, 2 PL horčice, 200ml vody, petržl.vňať.

Postup:
Zemiaky ošúpeme a narežeme pozdĺžne na 0,5cm plátky, osolíme a obalíme ako rezne. Nasekanú cibuľu speníme na oleji, pridáme žampióny, osolíme a dusíme domäkka. Keď sú mäkké, zaprášime múkou a miešame. V miske rozmiešame smotanu, horčicu, soľ a cukor a zalejeme žampióny. Pridáme 200ml vody a necháme zovrieť. Nakoniec pridáme petržl.vňať.