Zemiaková haruľa (na plechu)
Potrebujeme:
1kg zemiakov, 1 vajce, 85g krupice, 85g hl.múky, 1-2PL majoránky, ml.rasca, 1-2
cibule, siľ, ml.korenie, 30g bravč. alebo husacej masti, 250g angl,slaniny.
Postup:
Očistené zemiaky nastrúhame do veľkej misy. Keď z nich stečie voda, zlejeme ju.
Do zemiakov dáme vajce, krupicu, múku, majoránku, rascu a očistenú, nadrobno nasekanú
cibuľu, soľ a korenie. Všetky suroviny dobre premiešame. Na masťou vymastený plech
navrstvíme zemiakové cesto na 1,5-2cm. Slaninu nakrájame na tenké plátky a haruľu
ňou obložíme. Pečieme v stredne vyhriatej rúre 45-60 minút pri 190°C. horúce krájame
na obdĺžniky.