Zemiaková haruľa (na plechu)

Potrebujeme:
1kg zemiakov, 1 vajce, 85g krupice, 85g hl.múky, 1-2PL majoránky, ml.rasca, 1-2 cibule, siľ, ml.korenie, 30g bravč. alebo husacej masti, 250g angl,slaniny.

Postup:
Očistené zemiaky nastrúhame do veľkej misy. Keď z nich stečie voda, zlejeme ju. Do zemiakov dáme vajce, krupicu, múku, majoránku, rascu a očistenú, nadrobno nasekanú cibuľu, soľ a korenie. Všetky suroviny dobre premiešame. Na masťou vymastený plech navrstvíme zemiakové cesto na 1,5-2cm. Slaninu nakrájame na tenké plátky a haruľu ňou obložíme. Pečieme v stredne vyhriatej rúre 45-60 minút pri 190°C. horúce krájame na obdĺžniky.