Zemiakové placky

1.
Potrebujeme:
1kg zemiakov, 1 šálka ovs.vločiek, 4 strúčiky cesnaku, 3 vajcia, 2PL horčice, 2PL mlieka, 2KL soli, 2KL majoránky, olej.

Postup:
Zemiaky očistíme, postrúhame, pridáme vločky, postrúhaný cesnak, vajcia, majoránku, horčicu, mlieko, soľ a premiešame. Veľkou lyžicou vytvárame na panvici placky a opečoňieme ich z oboch strán do zlatista.

2.
Potrebujeme:
4 väčšie surové zemiaky, 2 varené zemiaky, hrnček hl.múky, 1 vajce, 1/2˝ hrnčeka mlieka, 1PL droždia, soľ, korenie, cesnak, majoránka.
Postup:
Surové zemiaky nastrúhame, zlejeme prebytočnú vodu, pridáme varené zemiaky, rozotretý cesnak, soľ, majoránku, štipku korenia a v mlieku vykysnuté droždie. Vypracujeme cesto ktoré pečieme v malom, dobre vymastenom lievanečníku. Keď cesto upečieme na pekáči alebo plechu nakrájame ho na prúžky. Placky sú vhodné ako príloha k mäsu.