Zemiakové placky
1.
Potrebujeme:
1kg zemiakov, 1 šálka ovs.vločiek, 4 strúčiky cesnaku, 3 vajcia, 2PL horčice,
2PL mlieka, 2KL soli, 2KL majoránky, olej.
Postup:
Zemiaky očistíme, postrúhame, pridáme vločky, postrúhaný cesnak, vajcia, majoránku,
horčicu, mlieko, soľ a premiešame. Veľkou lyžicou vytvárame na panvici placky
a opečoňieme ich z oboch strán do zlatista.
2.
Potrebujeme:
4 väčšie surové zemiaky, 2 varené zemiaky, hrnček hl.múky, 1 vajce, 1/2˝ hrnčeka
mlieka, 1PL droždia, soľ, korenie, cesnak, majoránka.
Postup:
Surové zemiaky nastrúhame, zlejeme prebytočnú vodu, pridáme varené zemiaky, rozotretý
cesnak, soľ, majoránku, štipku korenia a v mlieku vykysnuté droždie. Vypracujeme
cesto ktoré pečieme v malom, dobre vymastenom lievanečníku. Keď cesto upečieme
na pekáči alebo plechu nakrájame ho na prúžky. Placky sú vhodné ako príloha k
mäsu.