Bravčová krkovička na horčici

Potrebujeme:
600-800g chudej krkovičky nakrájanej na rezne
1 PL oleja
2 PL francúzskej pikantnej horčice
2 PL brandy (nemusí byť)
6 PL kyslej smotany
soľ
mleté korenie

Postup:
Nakrájané rezne pokvapkáme olejom, potrieme horčicou a necháme asi 30 minút odstáť. Potom ich na malom množstve oleja prudko opečieme z oboch strán a prikryté udusíme domäkka. Podlievame malým množstvom vývaru alebo horúcou vodou. Mäkké rezne vyberieme, odložíme na servírovaciu misku, osolíme a okoreníme. Do výpeku pridáme zvyšnú horčicu a polovicu smotany. premiešame, necháme trocha odpariť, pridáme brandy a zvyšnú smotanu. Vriacu omáčku nalejeme na rezne. Ak pripravujeme bez brandy, pridáme smotanu spolu s horčicou. Podávame s hranolkami alebo opekanými zemiakmi.