Bravčová pečienka s rascovou kôrkou
Potrebujeme:
1kg bravčovej krkovičky, 1/2KL mletej rasce, 1PL rasce, soľ, 20g masti, 2 cibule,
250ml mäsového vývaru, 250g žampiónov, petržl. vňať, 100g slaniny, 100g sladkej
smotany, 1KL solamylu, 1KL ostrej horčice.
Postup:
Rascu zmiešame s 2KL soli, votrieme do mäsa, zabalíme do fólie a dáme do chladničky
na 4 hodiny. Potom mäso zo všetkých strán prudko opečieme na masti, pridáme rozštvrtenú
cibuľu a trocha vývaru. Po 30 minútach dusenia pridáme štvrtky žampiónov, petržl.
vňať a malé kocky slaniny, podlejeme vývarom a dusíme 30 minút. Mäso vyberieme.
Sťavu precedíme, pridáme smotanu, zahustíme solamylom, uvedieme do varu a povaríme.