Bravčová pochúťka
Potrebujeme:
500g bravč.mäsa (na rezne), olej, cibuľa, kečup, horčicu, vegetu, bobk.list, majorán,
ml.korenie, sladkú smotanu, hl.múka, ml.papriku.
Postup:
Na oleji speníme 1 menšiu nadrobno nakrájanú cibuľu. Mäso narežeme na širšie rezance
a popražíme. Podlejeme pohárom vody a pridáme 1PL kečupu, 1KL horčice, 1KL vegety,
2 bobk.listy, trocha majoránu, soľ, korenie podľa chuti. Podlejeme troškou vody
a dusíme. Keď je mäso mäkké, pripravíme si v osobitnej miske 2 PL sladkej smotany,
trocha vody, 2PL hl.múky, trocha papriky. Rozhabarkujeme a pridáme k udusenému
mäsu. Necháme zovrieť a odstavíme. Podávame s hranolkami, dusenými zemiakmi alebo
makarónmi.