Bravčové pečené mäso so syrom
Potrebujeme:
1kg bravč. karé vcelku, 100g syra s bielou plesňou (Encián), 100g smotanového
syra (Lúčina), 250ml mäsového vývaru, 125ml portského vína, 1KL maizeny, 2PL šľahačkovej
smotany.
Postup:
Mäso až ku kosti narežeme na plátky a osolíme. Obidva druhy syra zmiešame a naplníme
nimi priestor medzi plátkami mäsa. Vložíme do pekáča a pečieme vo vyhriatej rúre.
Po 40 minútach podlejeme vývarom a vínom a 20 min. necháme piecť. Často podlievame
výpekom. Upečené mäso preložíme na misu a dáme na teplé miesto. Výpek prelejeme
do hrnca, zahustíme maizenou a smotanou, privedieme do varu, osolíme a okoreníme.
Hotové mäso pred podávaním polejeme omáčkou. Podávame s varenými zemiakmi a šalátom.