Bravčové pečené mäso so syrom

Potrebujeme:
1kg bravč. karé vcelku, 100g syra s bielou plesňou (Encián), 100g smotanového syra (Lúčina), 250ml mäsového vývaru, 125ml portského vína, 1KL maizeny, 2PL šľahačkovej smotany.

Postup:
Mäso až ku kosti narežeme na plátky a osolíme. Obidva druhy syra zmiešame a naplníme nimi priestor medzi plátkami mäsa. Vložíme do pekáča a pečieme vo vyhriatej rúre. Po 40 minútach podlejeme vývarom a vínom a 20 min. necháme piecť. Často podlievame výpekom. Upečené mäso preložíme na misu a dáme na teplé miesto. Výpek prelejeme do hrnca, zahustíme maizenou a smotanou, privedieme do varu, osolíme a okoreníme. Hotové mäso pred podávaním polejeme omáčkou. Podávame s varenými zemiakmi a šalátom.