Bravčové rebierko na žampiónoch
Potrebujeme:
600g bravč.karé, 60g tuku, 40g cibule, 60g žampiónov, 20g hl.múky, rascu, 20g
masla, vodu alebo vývar, soľ.
Postup:
Rozkrájané karé na rebierka(kotlety) na okrajoch narežeme, zľahka naklepeme a
z oboch strán opečieme na rozohriatom tuku. Na ňom po opekaní opražíme nasekanú
cibuľu, zalejeme malým množstvom vriacej vody alebo vývaru, vložíme opečené rebierka,
pridáme rozdrvenú rascu a soľ a pod pokrievkou za občasného podlievania udusíme
do mäkka. Mäkké mäso vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, popražíme,
zalejeme vodou a povaríme. Uvarenú šťavu pretrieme (prepasírujeme) na udusené
rebierka. Počas dusenia mäsa pripravíme žampióny. Pokrájame ich na plátky a udusíme
na masle. Pridáme ich k mäsu a ešte krátko povaríme. Podávame k novým zemiakom
alebo ryži.