Bravčové rolované
Potrebujeme:
Plášť z bravč.stehna, mleté bravč.mäso, 2 vajíčka, čierne korenie, soľ, cibuľa,
cesnak, strúhanku, horčicu, slaninku, kyslé uhorky, steril. hrášok, vajíčka.
Postup:
Plášť z bravč.stehna umyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme, potrieme horčicou a
zomletým mäsom, do ktoréhosme primiešali soľ, korenie, postrúhanú cibuľu, rozotretý
cesnak, surové vajíčka, trocha strúhanky a hrášok. Na zomleté mäso poukladáme
plátky slaniny, kyslej uhorky a na tvrdo uvarené vajíčka. Mäso stočíme, previažeme
niťou a na horúcej masti zo všetkých strán opečieme. Potom trocha podlejeme horúcou
vodou, aby neprihorelo a dusíme.