Detvianske bravčové v placke

Potrebujeme:
400g bravč.vykosteného karé, 2 str.cesnaku, soľ alebo cesnakovú pastu, tuk.

Postup:
Na rezne nakrájané mäso naklepeme, potrieme cesnakom so soľou a opečieme na rozohriatom tuku asi 4 min. z každej strany. Odložíme do teplej misy.
Zemiakové placky: 600g zemiakov, 1 cibuľa, majorán, ml.korenie, drv.rasca, 1 vajce, hl.múka, soľ.
Do nastrúhaných zemiakov dáme nadrobno nakrájanú cibuľku ktorú sme opražili na tuku a pridáme všetky ostatné suroviny a spracujeme cesto. Na panvici rozohrejeme tuk, na tenko navrstvíme zemiak.cesto, položíme naň opražený rezeň a prikryjeme ho zemiakovým cestom tak, aby sa nám na okrajoch cesto spojilo a vytvorilo obal. Placky z oboch strán opečieme a postupne vypražíme všetky rezne v cestíčku. Podávame s kyslou kapustou alebo jarným šalátom.