Hanácky biftek

Potrebujeme:
4 plátky bravč. krkovičky
150g šunkovej salámy
150g angl. slaniny alebo údeného bôčika
soľ
korenie
grilovacie korenie
chilli omáčku
1 pohár leča bez klobásy
300g tvrdého syra
1 šľahačku
olej

Postup:
Plátky mäsa zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a jemno potrieme chilli omáčkou. Podľa chuti posypeme grilovacím korením. Poukladáme na vymastený pekáč a na každý z nich položíme 3 kolieska salámy a 3 plátky angl. slaniny. Takto pripravené mäso zalejeme lečom, posypeme nahrubo nastrúhaným syrom a zalejeme šľahačkou. Vložíme do rozohriatej rúry a pečieme 50 minút pri 180°C dozlatista. Podávame s opekanými zemiakmi, ryžou alebo zemiakovou kašou.