Husárska roláda
1.
Potrebujeme:
700g bravč.bôčika, 300g hovädzieho predného bez kostí, cesnak, soľ, korenie, paprika,
rasca.
Postup:
Bravč.bôčik rozrežeme na plát, naklepeme, osolíme, okraje zrežeme a sformujeme
obdĺžnik. Odrezky z bôčika pomelieme s hovädzím mäsom, pridáme papriku, soľ, korenie
cesnak, trocha studenej vody a dobre vymiešame. Pripravenú plnku natrieme na vyklepaný
plát mäsa, zrolujeme, zaistíme ihlicami, posypeme rascou a na kostiach z bôčika
upečieme do mäkka.
2.
Potrebujeme:
1kg bravč.bôčika, 300g predného hov.mäsa, 50g cibule, kmín, korenie, ml.paprika,
2 str.cesnaku, 100g mäkkej salámy, 4dl vody, 30g hl.múky.
Postup:
Vykostený bôčik rozrežieme na plát, rozklepeme, mäso pomelieme s cibuľou, pridáme
kmín, korenie, papriku, rozotretý cesnak so soľou, na kocky nakrájanú salámu a
premiešame. Zmesou potrieme plát bôčika, zavinieme, previažeme, osolíme, vložíme
do pekáčika, podlejeme vodou a pečieme do mäkka. Časť vypečenej masti zlejeme,
šťavu vyrestujeme, zaprášime múkou, povaríme a pridáme vypečenú masť.