Írska pochúťka
Potrebujeme:
600g bravč. karé bez kostí, soľ, ml.korenie, grilovacie korenie, trocha chilli,
olej, 4 rajčiny, 1 papriku alebo kápiu, 100g postrúhaného eidamu, 4 mrazené kukurice
(alebo čerstvé), 50g polohr. múky, 0,5dl mlieka, 1 vajce.
Postup:
Karé nakrájame na rezance, osolíme, ochutíme koreninami, pokvapkáme olejom, kvapkou
worchestru a necháme odležať min. 4 hodiny. Potom orestujeme na oleji, keď je
mäkké pridáme pokrájané rajčiny a kápiu a orestujeme (nesmie nám vzniknúť lečo).
Medzitým uvaríme kukuricu, nakrájame na kolieska a dáme piecť do rúry. Z mlieka
múky a vajca spravíme palacinky (nie sladké), položíme na ne mäso s rajčinami
a paprikou, posypeme syrom a preložíme. Obložíme kolieskami kukurice.