Karé s pikantnou omáčkou

Potrebujeme:
4 rezne z karé, 80 g flóry, 2 lyžice oleja, soľ.
Omáčka: 100 g údenej slaniny, 60 g cibule, 30 g múky, 300 ml vývaru (bujón), petržlenová vňať, tymian, bobkový list, mleté čierne korenie, 2 strúčky cesnaku, 50 g kyslých uhoriek, ocot, vegeta, soľ.

Postup:
Rezne potrieme olejom a na chladnom mieste necháme odstáť asi 3 hodiny. Potom na panvici roztopíme polovicu flóry, poukladáme na ňu osolené rezne, zakryjeme a 10 minút opekáme. Obrátime ich, pridáme zvyšok flóry a ešte 20 minút opekáme. V inej nádobe do sklovita opečieme pokrájanú slaninu, pridáme cibuľu pokrájanú na štvrtky. Keď sa cibuľa opečie, vyberieme ju spolu so slaninou. Do výpeku vmiešame múku a opražíme ju do zlatohneda. Pridáme ostatné suroviny spolu s uhorkami nakrájanými nadrobno, vložíme späť mäso, slaninu a cibuľu a dusíme.