Karibský kebab

Potrebujeme:
600g bravč. alebo hydin. mäsa, 2 banány, 4 kolieska ananásu, olej na pečenie.
Marináda: 40g cukru, 20g masla, 40ml vody, 100g cibule, 2PL octu, 2KL kari, soľ, chilli.

Postup:
Cibuľu nakrájame nadrobno, opražíme na masle, pridáme kari, chilli a vodu s octom, osolíme. Týmto nálevom zalejeme cukor, ktorý sme medzitým nechali na suchej panvici zhnednúť a krátko povaríme. Vo vychladnutom náleve marinujeme aspoň 8 hod. najlepšie cez noc, spolu s nakrájanými banánmi a ananásom (asi 2-3cm kúsky). Marinované mäso a ovocie potom striedavo napicháme na ihly alebo špajdle a zvoľna na oleji opekáme. Podávame s dusenou ryžou, ktorú môžeme ochutiť šafránom, hrozienkami a pod.