KATSUDON - bravčovina po japonsky

Potrebujeme:
500g ryže, 400g bravč.stehna, 4 vajcia, 1 cibuľa, 4dl zeleninového (mäsového) vývaru - aj z bujónovej kocky, 3PL sójovej omáčky, 2PL cukru, 2PL hl.múky, 3PL strúhanky, 4PL oleja.

Postup:
Olúpanú cibuľu pokrájame na plátky. Ryžu uvaríme na sypko. 4 rezne zbavené povrchového tuku zľahka naklepeme, 1 vajce zmiešame s 1PL vody. Rezne obalíme v múke, vo vajci a strúhanke a usmažíme na oleji. Do hrnca vlejeme vývar a sójovú omáčku, pridáme cibuľu, cukor a povaríme. Zostávajúce vajcia v miske zľahka vyšľaháme vidličkou a vlejeme do vriaceho vývaru. Vložíme vypražené mäso a varíme 1 minútu. Ryžu rozdelíme do hlbokých tanierov, na ňu uložíme mäso a zalejeme vývarom.