Potrebujeme:
1kg bravč. bôčika
2 kelímky bieleho jogurtu
4 - 6 strúčikov cesnaku
1 menší pohárik konzervovaného chrenu
štipku steakového korenia
2 PL oleja
soľ
mleté korenie
Postup:
Marináda:
V miske zmiešame jogurt so steakovým korením, rozotretým cesnakom so soľou,
nakladaného chrenu a oleja.
Bravč. bôčik
rozkrojíme na plát, naklepeme paličkou, osolíme, okoreníme a potrieme marinádou.
Plát potrieme z jednej strany, vložíme do pekáče a zalejeme zvyškom marinády,
necháme do druhého dňa uležať. Na druhý deň plát starostlivo stočíme, obviažeme
špagátom, položíme na alobal, zabalíme a pomaly pečieme v rúre. Pred dopečením
asi po hodine alobal uvoľníme, aby roláda dostala farbu, pečieme ďalších 25
minút, podľa potreby a typu rúry...
Po vychladnutí krájame na tenké plátky. Podávame s chlebom alebo pečivom.