Potrebujeme:
1500g chudého bôčika bez kostí s kožou
3 rožky
3 vajcia
sterilizované žampióny
2 ks sterilizovanej červenej papriky
100g sterilizovaného hrášku
mleté korenie
vegetu
soľ
1 väčšiu cibuľu
Postup:
Na masti alebo oleji orestujeme posekanú cibuľu, pridáme v mlieku namočené a
vyžmýkané rožky, trocha opražíme a odstavíme z ohňa. Pridáme žampióny, hrášok,
nakrájanú kápiu a vmiešame 3 surové vajcia. Dochutíme vegetou, korením a soľou
a dobre vymiešame. Mäso narežeme ostrým nožom a vytvoríme vrecko, ktoré naplníme
plnkou. Otvor zašijeme alebo spojíme ihlou na mäso. Osolíme z vonkajšej strany.
Na vymastenom pekáči pečieme mäso aj s kožou asi 2 hodiny pri 150°C zakryté
alobalom. Nakoniec alobal odstránime a dopečieme ešte 30 minút aby koža sčervenala.
Podávame teplé aj za studena s rôznymi prílohami alebo chlebom.