Obrovský bravčový rezeň
Potrebujeme:
800g bravč. mäsa z orecha, 2 veľké plátky varenej šunky, 400g plnky z klobás,
omeleta zo 6 vajec s jemnou bylinkovou zmesou, 1PL masti, 1PL koňaku, 2 šalotky,
2 cibule, 2 str.cesnaku, 1 malú viazaničku rozmarínu, 4 vetv. tymiánu (alebo koreniny).
Postup:
Mäso upravíme tak aby sme mali veľký tenký plát. Rozložíme ho na dosku, naň uložíme
omeletu upečenú z oboch strán, zakryjeme ju šunkou, na ňu upravíme plnku z klobás,
stočíme do tvaru rolády a polejeme koňakom. Takto upravený rezeň preložíme do
liatinovej rajnice a opečieme na masti do zlatista. Potom ho podlejeme 2PL teplej
vody, osolíme, okoreníme, pridáme pokrájanú cibuľu, roztlačený cesnak, tymián
a rozmarín, zakryjeme a pomaly dusíme 1 hodinu. Počas dusenia podlievame výpekom
a teplou vodou. Podávame za tepla alebo za studena.