Originálna koložvárska kapusta

Potrebujeme:
500g bravč. pliecka
2-3 PL tuku
3 cibule
1 strúčik cesnaku
rascu
majoránku
mletú papriku
2 zelené papriky
4 rajčiny
soľ
400g kyslej kapusty
2 PL varenej ryže
200ml kyslej smotany
údenú klobásu
tuk

Postup:
V teplom tuku prehrejeme nadrobno nasekané 2 cibule, pridáme koreniny a pokrájaný cesnak, trocha podlejeme vodou a prevaríme. Do vriaceho základu vložíme na kocky pokrájané mäso, premiešame, podlejeme horúcou vodou a varíme, kým tuk nevystúpi na povrch. Ryžu preberieme, umyjeme a v osolenej vode uvaríme. Kyslú kapustu vložíme na teplý tuk s 1 cibuľou a prikrytú trocha udusíme. Potom na pekáč rozložíme polovicu kapusty. Na kapustu rozložíme varenú ryžu, potom bravčový perkelt a zakryjeme druhou polovicou kapusty, polejeme smotanou a v rúre pomaly pečieme asi 1 hodinu. Hotovú koložvársku kapustu z nádoby vyklopíme na okrúhlu misu, priložíme kúsky údenej klobásy a podávame s chlebom alebo varenými zemiakmi.