Potrebujeme:
500g bravč. pliecka
2-3 PL tuku
3 cibule
1 strúčik cesnaku
rascu
majoránku
mletú papriku
2 zelené papriky
4 rajčiny
soľ
400g kyslej kapusty
2 PL varenej ryže
200ml kyslej smotany
údenú klobásu
tuk
Postup:
V teplom tuku prehrejeme nadrobno nasekané 2 cibule, pridáme koreniny a pokrájaný
cesnak, trocha podlejeme vodou a prevaríme. Do vriaceho základu vložíme na kocky
pokrájané mäso, premiešame, podlejeme horúcou vodou a varíme, kým tuk nevystúpi
na povrch. Ryžu preberieme, umyjeme a v osolenej vode uvaríme. Kyslú kapustu
vložíme na teplý tuk s 1 cibuľou a prikrytú trocha udusíme. Potom na pekáč rozložíme
polovicu kapusty. Na kapustu rozložíme varenú ryžu, potom bravčový perkelt a
zakryjeme druhou polovicou kapusty, polejeme smotanou a v rúre pomaly pečieme
asi 1 hodinu. Hotovú koložvársku kapustu z nádoby vyklopíme na okrúhlu misu,
priložíme kúsky údenej klobásy a podávame s chlebom alebo varenými zemiakmi.