Pečené bravčové koleno 2
Potrebujeme:
1 zadné koleno
6-7 str. cesnaku
1 väčšiu cibuľu
korenie podľa fantázie
Marináda: 250ml vody, 2 PL vegety, šťava z 2 citrónov
Postup:
Deň vopred vykostíme koleno, takto nám vznikne plát mäsa aj s kožou, ktoré dáme
trocha povariť (nie úplne domäkka). Vyberieme z vývaru, necháme vychladnúť a
dobre potrieme rozotreným cesnakom. Naložíme do marinády, prikryjeme a dáme
do chladničky. Občas obrátime. Na druhý deň vložíme do pekáča kožou navrch,
pridáme zvyšnú marinádu, posypeme nakrájanou cibuľou a prikryté pečieme asi
40 minút. Potom odokryjeme a dopečieme aby bola koža chrumkavá. V recepte nie
je použitá soľ, ale je možné mäso podľa chuti dosoliť a okoreniť podľa vlastnej
fantázie. Podávame s chlebom, chrenom, horčicou alebo feferónami.