Pečené rebierka na keli
Potrebujeme:
1kg bravčových rebierok. 750g kelu, 100g šunky, 2 cibule, soľ, cayennské korenie,
30g masla, 20g tuku, 50g medu, 1PL horčice, 125ml piva a mäsového vývaru z kocky,
korenie.
Postup:
Kel rozpolíme, vyrežeme hlúb, listy a šunku nakrájame na rezance. rebierka potrieme
soľou a korením, na tuku ich opečieme, vyberieme a dáme do tepla. Na masle zosklovatíme
nakrájanú cibuľu, pridáme kel a šunku, osmahneme a vložíme do zapekacej formy.
Med rozmiešame s horčicou, necháme prejsť varom, rebierka potrieme a položíme
na zeleninu. Pečieme pri 175°C asi 45 min. Vypečenú šťavu zriedime pivom a vývarom,
necháme prejsť varom, osolíme a okoreníme.