Potrebujeme :
500 g bravčového mäsa (pliecko)
400 g cestovín (väčší druh)
4 PL masti
2 cibule
3 strúčiky cesnaku
3 sladkokyslé uhorky
mleté čierne korenie
2 PL rajčinového pretlaku
2 PL kečupu
soľ
vývar (voda)
tvrdý nastrúhaný syr
Postup:
Najprv si nakrájame mäso na kocky a olúpeme cibuľu. V kastróle rozpálime olej
(masť) a cibuľu na ňom osmahneme. Akonáhle zosklovatie, pridáme nakrájané mäso,
po všetkých stranách opečieme, osolíme a zalejeme vývarom (môžeme ho pripraviť
i z mäsové kocky). Prikryjeme pokrievkou a dusíme, až je mäso takmer mäkké.
Občas skontrolujeme, zamiešame a podľa potreby prilejeme vývar. Zatiaľ si olúpeme
cesnak, nastrúhame syr, nakrájame kyslé ohorky na kolieska. Ku koncu dusenia
mäsa pridáme prelisovaný cesnak, korenie, uhorky, rajčinový pretlak a kečup,
premiešame a ešte chvíľu spoločne prehrejeme. Potom zmiešame s uvarenými cestovinami
a servírujeme. Samozrejme v kombinácii s trochou zeleniny alebo so zeleninovým
šalátom je to tiež zaujímavé.