Opekané ryžové rezance s kuracím mäsom (poznáme z čínskych reštaurácií a bistier...)

Potrebujeme:
ryžové rezance (dostať kúpiť v Ázijských potravinách alebo supermarketoch, ja som použil 3/4 z asi 450g balenia...)

kuracie prsia
mrkvu
pór
kapustu
tmavú sójovú omáčku
chilli sójovú omáčku (nemusí byť...)
olej

Postup:
Kuracie mäso nakrájame na kocky, opražíme na oleji, podlejeme troškou vody a podusíme asi 7-10 minút. Mrkvu a kapustu nakrájame na tenké pásiky a pór na tenké polmesiačiky. Asi po 7 minútach pridáme k mäsu mrkvu a po ďalších 7 minútach pridáme kapustu. Necháme vydusiť vodu a všetko ešte krátko orestujeme (aby zelenina nebol príliš mäkká...), pridáme 2-3PL sójovej omáčky (alebo podľa chuti aj časť chilli sójovej omáčky).
Ryžové rezance pripravíme podľa návodu, tie moje stačilo vložiť do horúcej prevarenej vody na 3-4 minúty a potom precediť. Rezance pridáme k mäsu a spolu ešte osmažíme, prípadne dochutíme sójovou omáčkou. Pri miešaní sa mi najlepšie osvedčili 2 vidličky (v každej ruke jedna).


ryžové rezance.... sójová omáčka... chilli sójová omáčka...


mäso a mrkva vo woku

pridaný pór a kapusta

pridaná omáčka

pridané rezance

hotové jedlo