Potrebujeme:
ryžové rezance (dostať kúpiť v Ázijských potravinách alebo supermarketoch, ja
som použil 3/4 z asi 450g balenia...)
kuracie prsia
mrkvu
pór
kapustu
tmavú sójovú omáčku
chilli sójovú omáčku (nemusí byť...)
olej
Postup:
Kuracie mäso nakrájame na kocky, opražíme na oleji, podlejeme troškou vody a
podusíme asi 7-10 minút. Mrkvu a kapustu nakrájame na tenké pásiky a pór na
tenké polmesiačiky. Asi po 7 minútach pridáme k mäsu mrkvu a po ďalších 7 minútach
pridáme kapustu. Necháme vydusiť vodu a všetko ešte krátko orestujeme (aby zelenina
nebol príliš mäkká...), pridáme 2-3PL sójovej omáčky (alebo podľa chuti aj časť
chilli sójovej omáčky).
Ryžové rezance pripravíme podľa návodu, tie moje stačilo vložiť do horúcej prevarenej
vody na 3-4 minúty a potom precediť. Rezance pridáme k mäsu a spolu ešte osmažíme,
prípadne dochutíme sójovou omáčkou. Pri miešaní sa mi najlepšie osvedčili 2
vidličky (v každej ruke jedna).
ryžové rezance.... sójová omáčka... chilli sójová
omáčka...
mäso a mrkva vo woku
pridaný pór a kapusta
pridaná omáčka
pridané rezance
hotové
jedlo