Potrebujeme:
400g cestovín penne (najlepšie originál z tvrdej pšenice tzv. grano duro, nelepia
sa a nerozvárajú) 1/2kg rajčín alebo drvené rajčiny v konzerve, údenú slaninu,
cibuľu, cesnak, vegetu, mleté chilli korenie, petržlen. vňať, olivový olej.
Postup:
Cestoviny uvaríme „al dente“, (majú byt vnútri trocha tvrdé) a necháme odkvapkať.
Rajčiny sparíme horúcou vodou, olúpeme a nadrobno pokrájame. Na väčšej panvici
necháme na oleji speniť nasekanú cibuľu, pridáme nakrájanú slaninu a cesnak,
orestujeme, pridáme nasekané rajčiny, trocha vegety, štipku chilli a povaríme
asi 5 minút. Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Do ešte horúcej omáčky
vsypeme uvarené cestoviny a na miernom ohni spolu miešame a prehrievame. Pred
podávaním posypeme strúhaným parmezánom.