Rezance zapečené s feferonkami
Potrebujeme:
250g rezancov, 3 feferónky, soľ, str.cesnaku, cibuľa, 200g šunky, 6PL oleja, 2PL
múky, 2dl mäsového vývaru, 150g kyslej smotany, 1,5dl mlieka, korenie, 500g rajčín,
100g zelených olív bez kôstiek, 50g syra, pažítka.
Postup:
Rezance uvaríme v slanej vode, feferónky na kolieska, cibuľu pokrájame na jemno,
cesnak a šunku na tenké rezance. Cibuľu a cesnak opečieme na oleji, zaprášime
múkou, osmahneme, zalejeme vývarom, primiešame smotanu, mlieko, osolíme a okoreníme.
Olúpané rajčiny pokrájame na kocky, olivy rozštvrtíme, syr nastrúhame. Rezance
zmiečame s prísadami, dáme do vymastenej formy posypeme syrom a pečieme 30min.
pri 200°C. Posypeme pažítkou.