Zapekaná cestovina 1

Potrebujeme:
1 balík cestovín (kolienka, rezance, mušličky, fliačky), 200g údeného mäsa (alebo klobásy, salámy, zvyšky iného mäsa), 1 konzervu hrášku, 2 mrkvy, 1 karfiol, 2dl mlieka, 2 vajcia, 1KL vegety, 50g tvrdého postrúhaného syra, olej, soľ, petržl.vňať.

Postup:
Cestoviny uvaríme a scedíme. Zvlášť uvaríme v malom množstve slanej vody mrkvu nakrájanú na kocky a rozobratý karfiol a scedíme. Scedíme aj konzervovaný hrášok. Mäso pomelieme alebo pokrájame na malé kúsočky. Všetko zmiešame a dáme do vymastenej ohňuvzd.misy a slabo zapečieme. Potom vyberieme a zalejeme mliekom s rozhabarkovaným vajcom a vegetou. Dáme zapekať. Pred záverom posypeme syrom a dopečieme.


Zapekaná cestovina 2

Potrebujeme:
1 balík cestovín, 1 konzervu žampiónov, maslo, strúhanku, šľahačku, 1 vajce, trocha strúhaného syra, pažítku, soľ, ml.biele korenie.

Postup:
Cestoviny uvaríme podľa návodu, žampióny udusíme na masle, nákypovú formu vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Najprv do nej dáme vrstvu cestovín, potom vrstvu udusených žampiónov a pokračujeme až pokým neminieme všetky suroviny. Nakoniec všetko zalejeme omáčkou, ktorú pripravíme zo smotany na šľahanie, vajíčka, strúhaného syra, nasekanej pažítky, soli a korenia. Zapečieme v rúre dozlatista.