Potrebujeme:
200g hladkej múky
5 vajec
70g masla
300g údeného mäsa
20g strúhanky na vysypanie pekáča
200ml sladkej smotany alebo mlieka
Postup:
Do preosiatej múky urobíme jamku, pridáme rozšľahané 2 vajcia a vypracujeme
tuhé cesto. Rozdelíme ho na 2 diely, každý rozvaľkáme na tenkú placku a narežeme
na rovnako široké pruhy, zložíme na seba a pokrájame na štvorčeky. Môžeme použiť
aj hotovú cestovinu. Uvaríme v slanej vode. V miske vymiešame 50g masla so soľou
a 2 žĺtkami, pridáme uvarenú a vychladnutú cestovinu, uvarené mäso pokrájané
na kocky (alebo pomleté) a premiešame. Nakoniec do zmesi zamiešame tuhý sneh
z bielkov. Pekáč vymastíme zvyškom masla a vysypeme strúhankou, naplníme pripravenou
zmesou, zalejeme smotanou alebo mliekom rozšľahaným s 1 vajcom a v dobre vyhriatej
rúre pečieme 30 minút. Pred podávaním posypeme strúhaným syrom.