Zapekané fliačiky s údeným mäsom

Potrebujeme:
200g hladkej múky
5 vajec
70g masla
300g údeného mäsa
20g strúhanky na vysypanie pekáča
200ml sladkej smotany alebo mlieka

Postup:
Do preosiatej múky urobíme jamku, pridáme rozšľahané 2 vajcia a vypracujeme tuhé cesto. Rozdelíme ho na 2 diely, každý rozvaľkáme na tenkú placku a narežeme na rovnako široké pruhy, zložíme na seba a pokrájame na štvorčeky. Môžeme použiť aj hotovú cestovinu. Uvaríme v slanej vode. V miske vymiešame 50g masla so soľou a 2 žĺtkami, pridáme uvarenú a vychladnutú cestovinu, uvarené mäso pokrájané na kocky (alebo pomleté) a premiešame. Nakoniec do zmesi zamiešame tuhý sneh z bielkov. Pekáč vymastíme zvyškom masla a vysypeme strúhankou, naplníme pripravenou zmesou, zalejeme smotanou alebo mliekom rozšľahaným s 1 vajcom a v dobre vyhriatej rúre pečieme 30 minút. Pred podávaním posypeme strúhaným syrom.