Sicílske špagety
Potrebujeme:
300g špagiet, soľ, 1 cibuľu, 2-3PL oleja, 500g rajčin.pretlaku alebo pasírovaných
rajčín, príp.rajčinovej šťavy(polotovar), ml.korenie, trocha cukru, 3PL olív,
3KL kapár, trocha čerstvej alebo sušenej bazalky.
Postup:
Špagety uvaríme v primeranom množstve slabo osolenej vody podľa návodu na obale.
Cibuľu nakrájame, opražíme na oleji, pridáme pretlak alebo rajčiny, dochutíme
soľou, korením, trochou cukru, necháme prevrieť a varíme 5 minút. Olivy odkôstkujeme,
nadrobno nakrájame a spolu s kaparmi vmiešame do rajčinovej omáčky. Špagety zlejeme
a necháme odkvapkať. Premiešame s omáčkou a podávame s nasekanou bazalkou.