Špagety s omáčkou zo štyroch syrov

Potrebujeme:
125g Eidamu, 100g Nivy, 75g údeného syra (oštiepok), 50g strúhaného parmezánu, 500g špagiet, 1 cibuľu, 2PL oleja, 1dl suchého bieleho vína, 250g smotany na šľahanie, 1KL sušeného tymiánu, mleté biele korenie.

Postup:
Eidam a Nivu nakrájame na malé kocky, oštiepok alebo ementál nahrubo nastrúhame. Špagety uvaríme v mierne osolenej vode, zlejeme a necháme odkvapkať. Nasekanú cibuľu opražíme na oleji, podlejeme vínom, smotanou a necháme chvíľu vrieť. Potom pridáme všetok syr a za stáleho miešania ho na minime necháme rozpustiť. Vymiešame hladkú omáčku, pridáme sušený tymián, podľa potreby dochutíme soľou a korením. Omáčkou polejeme špagety.