Špagety s omáčkou zo štyroch syrov
Potrebujeme:
125g Eidamu, 100g Nivy, 75g údeného syra (oštiepok), 50g strúhaného parmezánu,
500g špagiet, 1 cibuľu, 2PL oleja, 1dl suchého bieleho vína, 250g smotany na šľahanie,
1KL sušeného tymiánu, mleté biele korenie.
Postup:
Eidam a Nivu nakrájame na malé kocky, oštiepok alebo ementál nahrubo nastrúhame.
Špagety uvaríme v mierne osolenej vode, zlejeme a necháme odkvapkať. Nasekanú
cibuľu opražíme na oleji, podlejeme vínom, smotanou a necháme chvíľu vrieť. Potom
pridáme všetok syr a za stáleho miešania ho na minime necháme rozpustiť. Vymiešame
hladkú omáčku, pridáme sušený tymián, podľa potreby dochutíme soľou a korením.
Omáčkou polejeme špagety.