Talianske špagety 1

Potrebujeme:
500g špagiet, 200g bravč. stehna, 4PL oleja, 40g masla, 2dl kečupu, tvrdý syr.

Postup:
Mäso pomelieme, vložíme do rozpáleného oleja a masla a necháme ho za stáleho miešania zbelieť. Osolíme, pridáme kečup a trocha vriacej vody aby bola zmes primerane hustá a dusíme 30 minút na miernom ohni. Medzitým uvaríme špagety, precedíme, pokvapkáme maslom a dobre premiešame. Prelejeme pripravenou omáčkou. Podávame so strúhaným syrom a šalátom.

Talianske špagety 2

Potrebujeme:
400g špagiet
100g prerastenej slaniny
1 1/2PL masla
2PL strúhaného zeleru
2PL strúhanej karotky
2PL pretlaku alebo 4-5 rajčín
150g syra
soľ

Postup:
Nadrobno nakrájanú slaninu do sklovita vyškvaríme, pridáme zeleninu a dusíme až sa voda odparí. Pridáme olúpané rajčiny alebo pretlak zriedený vodou, soľ a dusíme až zelenina zmäkne. Špagety uvaríme v osolenej vode, omastíme a oplejeme omáčkou. Povrch posypeme strúhaným syrom.