Zapečené makaróny s mletým mäsom
Potrebujeme:
250g makarónov, 400g mletého hov.mäsa, soľ, 1PL oliv.oleja, 1/2bal.rajčinovej
omáčky na cestoviny, 250ml mlieka, 2PL hotovej zápražky, 1 žĺtok, korenie, 50g
strúhaného syra.
Postup:
Makaróny uvaríme v slanej vode a necháme odkvapkať. Mäso opečieme na oleji, pridáme
podľa návodu rozmiešanú instantnú omáčku, zamiešame a na miernom ohni varíme 3
minúty. Mlieko prevaríme, rozpustíme v ňom zápražku a vmiešame zĺtok, osolíme
a okoreníme. Do zapekacej formy dáme polovicu makarónov, potom vrstvu mäsa a trocha
syra. Na záver rozložíme makaróny, zalejeme omáčkou, posypeme syrom a zapekáme
30 min. pri 200°C.