Potrebujeme:
6 žĺtkov
4 bielka
110g polohrubej múky
130g práškového cukru
potlčenú vanilku
20g masla a 20g hrubej múky na vymastenie a vysypanie formy
8 celých koliesok ananásu
150ml šľahačky na zdobenie
Ananásový krém: 200g masla, 100g práškového cukru, 50g posekaného ananásu, asi
500ml ananásovej šťavy. Maslo s cukrom vymiešame do peny, pridáme nasekaný ananás
a toľko ananásovej šťavy, aby bol krém jemný a hladký.
Postup:
Žĺtky s polovicou cukru vymiešame do peny. Z bielkov a druhej polovice cukru
ušľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka zamiešame do vymiešaných žĺtkov súčasne s múkou
a potlčenou vanilkou (vanilkový cukor). Cesto nalejeme do tortovej formy vymastenej
maslom a vysypanej múkou a v stredne vyhriatej rúre upečieme doružova. Vychladnutú
tortu rozpolíme, naplníme ananásovým krémom, spojíme a povrch ozdobíme kolieskami
ananásu a šľahačkou.