Potrebujeme:
250g Cery
4 vajcia
1 vanilkový cukor
200g práškového cukru
100g orechov
100g kakaovej tortovej polevy
100g hrozienok
50g želé cukríkov
2 PL kakaa
3ks naplnených tortových oblátok
tortovú polevu na záverečné poliatie
Postup:
Do misky dáme nad paru posekanú ceru, celé vajcia, vanilku, práškový cukor a
miešame do vzniku krému. Do druhej misky pripravíme ostatné suroviny: orechy
posekáme, tortovú polevu a želé pokrájame, oblátky porežeme na kúsky asi 2 x
2cm, vsypeme kakao a hrozienka. Misku s krémom odložíme z parného kúpeľa a do
horúceho krému vsypeme posekané suroviny a dôkladne premiešame. Celú masu ihneď
vyklopíme na 2x preložený alobal a vytvarujeme salámu, zabalíme a dáme stuhnúť
do chladničky. Po stuhnutí preložíme salámu na podnos, rozbalíme, polejeme polevou
a po zatuhnutí pokrájame na tenké rezy.