Študentská pečať 1
Potrebujeme:
3 vajcia, 25dg prášk.cukru, 3KL kakaa, 1 Iva, 10dg rozdrvených orechov, 4 rozdrvené
horalky, 2 bal.želé cukríkov, 10 dg hrozienok.
Postup:
Vajcia rozmiešame s kakaom nad parou, pridáme Ivu a prímesy. Premiešame, do formy
dáme celofán alebo alobal a nalejeme. Dáme vychladnúť do chladničky.
Študentská pečať 2
Potrebujeme:
1kg kock. cukru, 3dl vody, 1 škatuľa suš. mlieka Eligo (500g) podľa možnosti červené,
70g kakaa, 200g Ivy, oriešky, orechy, gumové cukríky, hrozienka.
Postup:
Celý kg kock. cukru rozvaríme v 3dl vody. Do vriaceho sirupu pridáme nakrájaný
tuk Iva a kakao a miešame do úplného rozpustenia. Po rozpustení tuku a rozotretí
kakaa vsypeme celú škatuľu suš. mlieka, pridáme oriešky a gumové cukríky ktoré
sma pred tým nasekali. Všetko spracúvame veľmi rýchlo, lebo při pomalom spracovaní
nám to nebude rýchlo tuhnúť. Je preto potrebné si všetko vopred pripraviť. Masu
vylejeme na vymastený plech a necháme stuhnúť. Po úplnom vychladnutí a stuhnutí
nakrájame na úhľadné kocky.
Študentská pečať 3
Potrebujeme:
1 Cera, 250g prášk.cukru, 3PL kakaa, 100g posekaných orechov, 100g hrozienok,
kandizované ovocie alebo želé cukríky, tortové oplátky, 50g horkej čokolády.
Postup:
Ceru roztopíme, pridáme prášk.cukor, kakao, orechy, hrozienka a ovocie. 4 tortové
oplátky pokrájame na kúsky a vmiešame do zmesi. Pridáme ešte 50g horkej čokolády.
Po roztopení čokolády necháme hmotu trocha vychladnúť. Srnčí chrbát vyložíme alobalom,
vylejeme do nej hmotu a dáme stuhnúť do chladničky.